Het kan gebeuren dat jij je Wiko View lite wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar indien dit gebeurt, omdat de Wiko View lite nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko View lite-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Wiko View lite niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanWiko-View-lite

Wat te doen als je Wiko View lite-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko View lite te herstellen.

Controleer of je Wiko View lite volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Wiko View lite goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko View lite geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko View lite uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko View lite om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko View lite-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Wiko View lite-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko View lite weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko View lite licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Wiko View lite gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko View lite-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Wiko View lite-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Wiko View lite-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko View lite- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Wiko View lite water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Ingeval de Wiko View lite in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Wiko View lite een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Wiko View lite gevallen?

Als je Wiko View lite kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Wiko View lite de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko View lite alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.