Het kan gebeuren dat jij je Wiko VIEW wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig indien dit gebeurt, omdat de Wiko VIEW nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko VIEW-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wiko VIEW niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-view

Wat te doen als je Wiko VIEW-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko VIEW te herstellen.

Controleer of je Wiko VIEW volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Wiko VIEW goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko VIEW geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko VIEW uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko VIEW om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko VIEW-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Wiko VIEW-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko VIEW nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko VIEW licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Wiko VIEW gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Wiko VIEW-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Wiko VIEW-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Wiko VIEW-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko VIEW- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Wiko VIEW water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Wiko VIEW in het water is gevallen of als je onlangs in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Wiko VIEW een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Wiko VIEW gevallen?

Als je Wiko VIEW laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Wiko VIEW de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko VIEW alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.