Het kan gebeuren dat jij je Wiko Tommy 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant indien dit gebeurt, omdat de Wiko Tommy 3 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Tommy 3-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Wiko Tommy 3 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanWiko-Tommy-3

Wat te doen als je Wiko Tommy 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko Tommy 3 te herstellen.

Controleer of je Wiko Tommy 3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Wiko Tommy 3 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Tommy 3 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Tommy 3 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Wiko Tommy 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Tommy 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Wiko Tommy 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Tommy 3 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko Tommy 3 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Wiko Tommy 3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko Tommy 3-scherm

Als je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Wiko Tommy 3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Wiko Tommy 3-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Tommy 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Wiko Tommy 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Wiko Tommy 3 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Wiko Tommy 3 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Tommy 3 gevallen?

Als je Wiko Tommy 3 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko Tommy 3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Tommy 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.