Het kan gebeuren dat jij je Wiko Sunny 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar als dit gebeurt, omdat de Wiko Sunny 3 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Sunny 3-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko Sunny 3 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-sunny-3

Wat te doen als je Wiko Sunny 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko Sunny 3 te repareren.

Controleer of je Wiko Sunny 3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Wiko Sunny 3 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Sunny 3 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Sunny 3 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Wiko Sunny 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Sunny 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Wiko Sunny 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Sunny 3 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko Sunny 3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Wiko Sunny 3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko Sunny 3-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Wiko Sunny 3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas nodig om het Wiko Sunny 3-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Sunny 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Wiko Sunny 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Wiko Sunny 3 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Wiko Sunny 3 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Sunny 3 gevallen?

Als je Wiko Sunny 3 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko Sunny 3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Sunny 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.