Het kan gebeuren dat jij je Wiko Rainbow Jam wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar indien dit gebeurt, omdat de Wiko Rainbow Jam onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Rainbow Jam-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Wiko Rainbow Jam niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-rainbow-jam-4g

Wat te doen als je Wiko Rainbow Jam-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Rainbow Jam te herstellen.

Controleer of je Wiko Rainbow Jam volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Wiko Rainbow Jam goed is geladen. Echt, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko Rainbow Jam geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Rainbow Jam uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Rainbow Jam om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Rainbow Jam-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Wiko Rainbow Jam-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Rainbow Jam opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko Rainbow Jam licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Wiko Rainbow Jam gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko Rainbow Jam-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Rainbow Jam-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko Rainbow Jam-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Rainbow Jam- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Wiko Rainbow Jam water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Wiko Rainbow Jam in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Wiko Rainbow Jam lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Rainbow Jam gevallen?

Als je Wiko Rainbow Jam laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko Rainbow Jam de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Rainbow Jam alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.