Het kan gebeuren dat jij je Wiko Lenny wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Wiko Lenny nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Lenny-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Wiko Lenny niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-lenny

Wat te doen als je Wiko Lenny-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Wiko Lenny te repareren.

Controleer of je Wiko Lenny volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Wiko Lenny goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko Lenny geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Lenny uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Lenny om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Lenny-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Wiko Lenny-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Lenny nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko Lenny licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Wiko Lenny gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko Lenny-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen affirmeren dat het Wiko Lenny-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Wiko Lenny-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Lenny- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Wiko Lenny water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Wiko Lenny in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je Wiko Lenny een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Lenny gevallen?

Als je Wiko Lenny onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko Lenny de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Lenny alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.