Het kan gebeuren dat jij je Wiko Lenny 4 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend als dit gebeurt, omdat de Wiko Lenny 4 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Lenny 4-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko Lenny 4 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-lenny-4

Wat te doen als je Wiko Lenny 4-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Lenny 4 te repareren.

Controleer of je Wiko Lenny 4 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Wiko Lenny 4 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Lenny 4 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Lenny 4 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Lenny 4 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Lenny 4-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Wiko Lenny 4-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Lenny 4 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko Lenny 4 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Wiko Lenny 4 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Wiko Lenny 4-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Lenny 4-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Wiko Lenny 4-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Lenny 4- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Wiko Lenny 4 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Wiko Lenny 4 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Wiko Lenny 4 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Wiko Lenny 4 gevallen?

Als je Wiko Lenny 4 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko Lenny 4 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Lenny 4 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.