Het kan gebeuren dat jij je Wiko Lenny 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Wiko Lenny 2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Lenny 2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Wiko Lenny 2 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-lenny-2

Wat te doen als je Wiko Lenny 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Lenny 2 te repareren.

Controleer of je Wiko Lenny 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Wiko Lenny 2 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Lenny 2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Lenny 2 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Wiko Lenny 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Wiko Lenny 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Wiko Lenny 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Lenny 2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Wiko Lenny 2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Wiko Lenny 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko Lenny 2-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Lenny 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Wiko Lenny 2-scherm te vervangen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Lenny 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Wiko Lenny 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Wiko Lenny 2 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Wiko Lenny 2 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Lenny 2 gevallen?

Als je Wiko Lenny 2 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko Lenny 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Lenny 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.