Het kan gebeuren dat jij je Wiko Highway Pure wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar indien dit gebeurt, omdat de Wiko Highway Pure onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Highway Pure-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko Highway Pure niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-highway-pure-4g

Wat te doen als je Wiko Highway Pure-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Highway Pure te herstellen.

Controleer of je Wiko Highway Pure volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Wiko Highway Pure goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Wiko Highway Pure geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Highway Pure uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Wiko Highway Pure om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Highway Pure-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Wiko Highway Pure-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Highway Pure nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Wiko Highway Pure licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Wiko Highway Pure gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Wiko Highway Pure-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Highway Pure-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Wiko Highway Pure-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Highway Pure- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Wiko Highway Pure water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Wiko Highway Pure in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Wiko Highway Pure ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Wiko Highway Pure gevallen?

Als je Wiko Highway Pure onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko Highway Pure de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Highway Pure alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.