Het kan gebeuren dat jij je Wiko Getaway wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer irritant als dit gebeurt, omdat de Wiko Getaway ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Wiko Getaway-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko Getaway niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-getaway

Wat te doen als je Wiko Getaway-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Getaway te herstellen.

Controleer of je Wiko Getaway volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Wiko Getaway goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Getaway geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Wiko Getaway uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Wiko Getaway om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Getaway-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Wiko Getaway-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Getaway nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko Getaway licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Wiko Getaway gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Wiko Getaway-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Getaway-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko Getaway-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Getaway- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Wiko Getaway water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Wiko Getaway in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Wiko Getaway een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Wiko Getaway gevallen?

Als je Wiko Getaway laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Wiko Getaway de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Getaway alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.