Het kan gebeuren dat jij je Wiko Cink Slim wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend indien dit gebeurt, omdat de Wiko Cink Slim ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Wiko Cink Slim-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Wiko Cink Slim niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanwiko-cink-slim

Wat te doen als je Wiko Cink Slim-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Wiko Cink Slim te repareren.

Controleer of je Wiko Cink Slim volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Wiko Cink Slim goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Wiko Cink Slim geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Wiko Cink Slim uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Wiko Cink Slim om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Wiko Cink Slim-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Wiko Cink Slim-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Wiko Cink Slim weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Wiko Cink Slim licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Wiko Cink Slim gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Wiko Cink Slim-scherm

Als je in de vorige stap hebt kunnen confirmeren dat het Wiko Cink Slim-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het Wiko Cink Slim-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Wiko Cink Slim- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Wiko Cink Slim water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Wiko Cink Slim in het water is gevallen of als je laatst in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je trachten je Wiko Cink Slim lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Wiko Cink Slim gevallen?

Als je Wiko Cink Slim kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Wiko Cink Slim de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Wiko Cink Slim alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.