Het kan gebeuren dat jij je Umidigi Z1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Umidigi Z1 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Umidigi Z1-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Umidigi Z1 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanumidigi-z1

Wat te doen als je Umidigi Z1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Umidigi Z1 te repareren.

Controleer of je Umidigi Z1 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Umidigi Z1 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Umidigi Z1 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Umidigi Z1 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Umidigi Z1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Umidigi Z1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Umidigi Z1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Umidigi Z1 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Umidigi Z1 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Umidigi Z1 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Umidigi Z1-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Umidigi Z1-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg nodig om het Umidigi Z1-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Umidigi Z1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Umidigi Z1 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Umidigi Z1 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Umidigi Z1 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Umidigi Z1 gevallen?

Als je Umidigi Z1 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Umidigi Z1 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Umidigi Z1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.