Het kan gebeuren dat jij je Umidigi A3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar wanneer dit gebeurt, omdat de Umidigi A3 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Umidigi A3-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Umidigi A3 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanumidigi-a3

Wat te doen als je Umidigi A3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Umidigi A3 te herstellen.

Controleer of je Umidigi A3 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Umidigi A3 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Umidigi A3 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Umidigi A3 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Umidigi A3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Umidigi A3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Umidigi A3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Umidigi A3 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Umidigi A3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Umidigi A3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Umidigi A3-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Umidigi A3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Umidigi A3-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Umidigi A3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Umidigi A3 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Umidigi A3 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Umidigi A3 lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Umidigi A3 gevallen?

Als je Umidigi A3 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Umidigi A3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Umidigi A3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.