Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia ZL wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Sony Xperia ZL onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Sony Xperia ZL-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Sony Xperia ZL niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-zl

Wat te doen als je Sony Xperia ZL-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia ZL te repareren.

Controleer of je Sony Xperia ZL volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Sony Xperia ZL goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Sony Xperia ZL geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia ZL uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia ZL om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Sony Xperia ZL-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Sony Xperia ZL-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia ZL nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia ZL licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Sony Xperia ZL gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia ZL-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Sony Xperia ZL-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Sony Xperia ZL-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia ZL- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Sony Xperia ZL water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Sony Xperia ZL in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Sony Xperia ZL lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Sony Xperia ZL gevallen?

Als je Sony Xperia ZL laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia ZL de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia ZL alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.