Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia Z5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst onaangenaam indien dit gebeurt, omdat de Sony Xperia Z5 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia Z5-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Sony Xperia Z5 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-z5

Wat te doen als je Sony Xperia Z5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Sony Xperia Z5 te repareren.

Controleer of je Sony Xperia Z5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Sony Xperia Z5 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia Z5 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia Z5 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Sony Xperia Z5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia Z5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Sony Xperia Z5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia Z5 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia Z5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Sony Xperia Z5 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia Z5-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Sony Xperia Z5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Sony Xperia Z5-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia Z5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Sony Xperia Z5 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Sony Xperia Z5 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Sony Xperia Z5 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Sony Xperia Z5 gevallen?

Als je Sony Xperia Z5 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia Z5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia Z5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.