Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia Z3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Sony Xperia Z3 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia Z3-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Sony Xperia Z3 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-z3

Wat te doen als je Sony Xperia Z3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Sony Xperia Z3 te herstellen.

Controleer of je Sony Xperia Z3 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Sony Xperia Z3 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Sony Xperia Z3 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia Z3 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Sony Xperia Z3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia Z3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Sony Xperia Z3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia Z3 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Sony Xperia Z3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Sony Xperia Z3 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia Z3-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen bevestigen dat het Sony Xperia Z3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Sony Xperia Z3-scherm te vernieuwen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia Z3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Sony Xperia Z3 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Sony Xperia Z3 in het water is gevallen of als je laatst in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Sony Xperia Z3 ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Sony Xperia Z3 gevallen?

Als je Sony Xperia Z3 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Sony Xperia Z3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia Z3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.