Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia Z wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Sony Xperia Z ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia Z-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Sony Xperia Z niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-z

Wat te doen als je Sony Xperia Z-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia Z te repareren.

Controleer of je Sony Xperia Z volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Sony Xperia Z goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Sony Xperia Z geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Sony Xperia Z uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia Z om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Sony Xperia Z-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Sony Xperia Z-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia Z weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Sony Xperia Z licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Sony Xperia Z gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia Z-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Sony Xperia Z-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Sony Xperia Z-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia Z- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Sony Xperia Z water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Sony Xperia Z in het water is gevallen of als je onlangs in een erg vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Sony Xperia Z lichtjes te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Sony Xperia Z gevallen?

Als je Sony Xperia Z laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia Z de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia Z alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.