Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia XZ2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend als dit gebeurt, omdat de Sony Xperia XZ2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia XZ2-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Sony Xperia XZ2 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanSony-Xperia-XZ2

Wat te doen als je Sony Xperia XZ2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia XZ2 te repareren.

Controleer of je Sony Xperia XZ2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Sony Xperia XZ2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia XZ2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Sony Xperia XZ2 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia XZ2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Sony Xperia XZ2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Sony Xperia XZ2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia XZ2 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia XZ2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Sony Xperia XZ2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia XZ2-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Sony Xperia XZ2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas nodig om het Sony Xperia XZ2-scherm te verwisselen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia XZ2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Sony Xperia XZ2 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Sony Xperia XZ2 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je Sony Xperia XZ2 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Sony Xperia XZ2 gevallen?

Als je Sony Xperia XZ2 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia XZ2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia XZ2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.