Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia XZ1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Sony Xperia XZ1 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Sony Xperia XZ1-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Sony Xperia XZ1 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-xz1

Wat te doen als je Sony Xperia XZ1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia XZ1 te herstellen.

Controleer of je Sony Xperia XZ1 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Sony Xperia XZ1 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia XZ1 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia XZ1 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Sony Xperia XZ1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia XZ1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Sony Xperia XZ1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia XZ1 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Sony Xperia XZ1 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Sony Xperia XZ1 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia XZ1-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Sony Xperia XZ1-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Sony Xperia XZ1-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia XZ1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Sony Xperia XZ1 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Sony Xperia XZ1 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Sony Xperia XZ1 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Sony Xperia XZ1 gevallen?

Als je Sony Xperia XZ1 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia XZ1 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia XZ1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.