Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia XZ wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Sony Xperia XZ ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Sony Xperia XZ-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Sony Xperia XZ niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-xz

Wat te doen als je Sony Xperia XZ-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Sony Xperia XZ te repareren.

Controleer of je Sony Xperia XZ volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Sony Xperia XZ goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Sony Xperia XZ geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia XZ uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia XZ om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia XZ-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Sony Xperia XZ-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia XZ nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia XZ licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Sony Xperia XZ gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia XZ-scherm

Ingeval je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Sony Xperia XZ-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Sony Xperia XZ-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia XZ- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Sony Xperia XZ water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Sony Xperia XZ in het water is gevallen of als je laatst in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Sony Xperia XZ lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Sony Xperia XZ gevallen?

Als je Sony Xperia XZ laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Sony Xperia XZ de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia XZ alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.