Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia XA2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst ellendig als dit gebeurt, omdat de Sony Xperia XA2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Sony Xperia XA2-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Sony Xperia XA2 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanSony-Xperia-XA2

Wat te doen als je Sony Xperia XA2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia XA2 te repareren.

Controleer of je Sony Xperia XA2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Sony Xperia XA2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia XA2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Sony Xperia XA2 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia XA2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia XA2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Sony Xperia XA2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia XA2 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia XA2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Sony Xperia XA2 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia XA2-scherm

Als je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Sony Xperia XA2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Sony Xperia XA2-scherm te vernieuwen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia XA2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Sony Xperia XA2 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Als de Sony Xperia XA2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Sony Xperia XA2 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Sony Xperia XA2 gevallen?

Als je Sony Xperia XA2 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Sony Xperia XA2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia XA2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.