Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia XA1 Ultra wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant als dit gebeurt, omdat de Sony Xperia XA1 Ultra ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia XA1 Ultra-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Sony Xperia XA1 Ultra niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-xa1-ultra

Wat te doen als je Sony Xperia XA1 Ultra-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia XA1 Ultra te herstellen.

Controleer of je Sony Xperia XA1 Ultra volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Sony Xperia XA1 Ultra goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia XA1 Ultra geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Sony Xperia XA1 Ultra uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Sony Xperia XA1 Ultra om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia XA1 Ultra-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Sony Xperia XA1 Ultra-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia XA1 Ultra opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia XA1 Ultra licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Sony Xperia XA1 Ultra gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia XA1 Ultra-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Sony Xperia XA1 Ultra-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Sony Xperia XA1 Ultra-scherm te verwisselen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia XA1 Ultra- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Sony Xperia XA1 Ultra water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Sony Xperia XA1 Ultra in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Sony Xperia XA1 Ultra ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Sony Xperia XA1 Ultra gevallen?

Als je Sony Xperia XA1 Ultra laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia XA1 Ultra de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia XA1 Ultra alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.