Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia T3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig als dit gebeurt, omdat de Sony Xperia T3 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Sony Xperia T3-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je Sony Xperia T3 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-t3

Wat te doen als je Sony Xperia T3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Sony Xperia T3 te herstellen.

Controleer of je Sony Xperia T3 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Sony Xperia T3 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Sony Xperia T3 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia T3 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Sony Xperia T3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Sony Xperia T3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Sony Xperia T3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia T3 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia T3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Sony Xperia T3 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia T3-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Sony Xperia T3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas nodig om het Sony Xperia T3-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia T3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Sony Xperia T3 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Sony Xperia T3 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Sony Xperia T3 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Sony Xperia T3 gevallen?

Als je Sony Xperia T3 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Sony Xperia T3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia T3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.