Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia L1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar wanneer dit gebeurt, omdat de Sony Xperia L1 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia L1-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Sony Xperia L1 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-l1

Wat te doen als je Sony Xperia L1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia L1 te repareren.

Controleer of je Sony Xperia L1 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Sony Xperia L1 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Sony Xperia L1 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Sony Xperia L1 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia L1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia L1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Sony Xperia L1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia L1 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Sony Xperia L1 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Sony Xperia L1 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia L1-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Sony Xperia L1-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Sony Xperia L1-scherm te vernieuwen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia L1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Sony Xperia L1 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Sony Xperia L1 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je trachten je Sony Xperia L1 een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Sony Xperia L1 gevallen?

Als je Sony Xperia L1 onlangs gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je Sony Xperia L1 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia L1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.