Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia E5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig als dit gebeurt, omdat de Sony Xperia E5 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia E5-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Sony Xperia E5 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-e5

Wat te doen als je Sony Xperia E5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Sony Xperia E5 te repareren.

Controleer of je Sony Xperia E5 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Sony Xperia E5 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia E5 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Sony Xperia E5 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia E5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Sony Xperia E5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Sony Xperia E5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia E5 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Sony Xperia E5 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Sony Xperia E5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia E5-scherm

Indien je in de voorgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Sony Xperia E5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Sony Xperia E5-scherm te vernieuwen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia E5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Sony Xperia E5 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Sony Xperia E5 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Sony Xperia E5 wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm herstellen.

Is de Sony Xperia E5 gevallen?

Als je Sony Xperia E5 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia E5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia E5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.