Het kan gebeuren dat jij je Sony Xperia C5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Sony Xperia C5 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Sony Xperia C5-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Sony Xperia C5 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansony-xperia-c5-ultra-dual

Wat te doen als je Sony Xperia C5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Sony Xperia C5 te repareren.

Controleer of je Sony Xperia C5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Sony Xperia C5 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Sony Xperia C5 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Sony Xperia C5 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Sony Xperia C5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Sony Xperia C5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Sony Xperia C5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Sony Xperia C5 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Sony Xperia C5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Sony Xperia C5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Sony Xperia C5-scherm

Indien je in de voorafgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het Sony Xperia C5-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Sony Xperia C5-scherm te vervangen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Sony Xperia C5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je Sony Xperia C5 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de Sony Xperia C5 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Sony Xperia C5 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Sony Xperia C5 gevallen?

Als je Sony Xperia C5 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Sony Xperia C5 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Sony Xperia C5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.