Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy XCover 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy XCover 3 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy XCover 3-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy XCover 3 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-xcover-3

Wat te doen als je Samsung Galaxy XCover 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy XCover 3 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy XCover 3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Samsung Galaxy XCover 3 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy XCover 3 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy XCover 3 uit

Af en toe moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy XCover 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy XCover 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Samsung Galaxy XCover 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy XCover 3 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy XCover 3 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Samsung Galaxy XCover 3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy XCover 3-scherm

Als je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy XCover 3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas onvermijdelijk om het Samsung Galaxy XCover 3-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy XCover 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Samsung Galaxy XCover 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de Samsung Galaxy XCover 3 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je proberen je Samsung Galaxy XCover 3 ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy XCover 3 gevallen?

Als je Samsung Galaxy XCover 3 onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Samsung Galaxy XCover 3 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy XCover 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.