Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Xcover 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer ellendig indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Xcover 2 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy Xcover 2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy Xcover 2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-xcover-2

Wat te doen als je Samsung Galaxy Xcover 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Xcover 2 te herstellen.

Controleer of je Samsung Galaxy Xcover 2 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Samsung Galaxy Xcover 2 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Xcover 2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Xcover 2 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy Xcover 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy Xcover 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Samsung Galaxy Xcover 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Xcover 2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Xcover 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Samsung Galaxy Xcover 2 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Xcover 2-scherm

Ingeval je in de voorgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Samsung Galaxy Xcover 2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Samsung Galaxy Xcover 2-scherm te verwisselen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Xcover 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Samsung Galaxy Xcover 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Samsung Galaxy Xcover 2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Samsung Galaxy Xcover 2 wat te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Samsung Galaxy Xcover 2 gevallen?

Als je Samsung Galaxy Xcover 2 kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Samsung Galaxy Xcover 2 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Xcover 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.