Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy S8 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer onaangenaam wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy S8 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy S8-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy S8 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-s8

Wat te doen als je Samsung Galaxy S8-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy S8 te herstellen.

Controleer of je Samsung Galaxy S8 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Samsung Galaxy S8 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Samsung Galaxy S8 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy S8 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy S8 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy S8-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Samsung Galaxy S8-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy S8 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy S8 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Samsung Galaxy S8 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy S8-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy S8-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Samsung Galaxy S8-scherm te vervangen. Hiervoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy S8- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy S8 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Samsung Galaxy S8 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je Samsung Galaxy S8 een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Samsung Galaxy S8 gevallen?

Als je Samsung Galaxy S8 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy S8 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy S8 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.