Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy S7 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer onaangenaam als dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy S7 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy S7-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy S7 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-s7

Wat te doen als je Samsung Galaxy S7-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy S7 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy S7 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Samsung Galaxy S7 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je Samsung Galaxy S7 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy S7 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy S7 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy S7-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Samsung Galaxy S7-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy S7 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy S7 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Samsung Galaxy S7 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy S7-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy S7-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Samsung Galaxy S7-scherm te verwisselen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy S7- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Samsung Galaxy S7 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Als de Samsung Galaxy S7 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je trachten je Samsung Galaxy S7 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm herstellen.

Is de Samsung Galaxy S7 gevallen?

Als je Samsung Galaxy S7 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Als je Samsung Galaxy S7 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy S7 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.