Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy S6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar als dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy S6 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat nogal snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy S6-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy S6 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-s6

Wat te doen als je Samsung Galaxy S6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy S6 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy S6 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Samsung Galaxy S6 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy S6 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy S6 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy S6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy S6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Samsung Galaxy S6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy S6 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy S6 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Samsung Galaxy S6 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, wil dit zeggen dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy S6-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen bevestigen dat het Samsung Galaxy S6-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Samsung Galaxy S6-scherm te vernieuwen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy S6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy S6 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Samsung Galaxy S6 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Indien dat zo is , kun je proberen je Samsung Galaxy S6 lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Samsung Galaxy S6 gevallen?

Als je Samsung Galaxy S6 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy S6 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy S6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.