Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy S3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk naar indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy S3 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy S3-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy S3 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-s3

Wat te doen als je Samsung Galaxy S3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy S3 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy S3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Samsung Galaxy S3 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy S3 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy S3 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy S3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy S3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy S3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy S3 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy S3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de Samsung Galaxy S3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy S3-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Samsung Galaxy S3-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Samsung Galaxy S3-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy S3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Samsung Galaxy S3 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed werkt. Indien de Samsung Galaxy S3 in het water is gevallen of als je laatst in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Samsung Galaxy S3 wat te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy S3 gevallen?

Als je Samsung Galaxy S3 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy S3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy S3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.