Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Mini 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Mini 2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy Mini 2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy Mini 2 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-mini-2

Wat te doen als je Samsung Galaxy Mini 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Mini 2 te herstellen.

Controleer of je Samsung Galaxy Mini 2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Samsung Galaxy Mini 2 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Mini 2 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Mini 2 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy Mini 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy Mini 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het Samsung Galaxy Mini 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Mini 2 weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Mini 2 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Samsung Galaxy Mini 2 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Mini 2-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Samsung Galaxy Mini 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Samsung Galaxy Mini 2-scherm te verwisselen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Mini 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Samsung Galaxy Mini 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Samsung Galaxy Mini 2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Samsung Galaxy Mini 2 lichtjes te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy Mini 2 gevallen?

Als je Samsung Galaxy Mini 2 kortgeleden gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy Mini 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Mini 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.