Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy J1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy J1 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy J1-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst bekijken wat je moet doen als het scherm van je Samsung Galaxy J1 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-j1

Wat te doen als je Samsung Galaxy J1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy J1 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy J1 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Samsung Galaxy J1 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy J1 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy J1 uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy J1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy J1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy J1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy J1 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy J1 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, laat dit zien dat de Samsung Galaxy J1 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy J1-scherm

Als je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Samsung Galaxy J1-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Samsung Galaxy J1-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy J1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy J1 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Als de Samsung Galaxy J1 in het water is gevallen of als je onlangs in een behoorlijk regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Samsung Galaxy J1 wat te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy J1 gevallen?

Als je Samsung Galaxy J1 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Samsung Galaxy J1 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy J1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.