Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Cx wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst ellendig wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Cx ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat nogal snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy Cx-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy Cx niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-cx

Wat te doen als je Samsung Galaxy Cx-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Cx te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Cx volledig is geladen

Ja, we weten dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Samsung Galaxy Cx goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Cx geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Cx uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy Cx om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy Cx-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy Cx-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Cx weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Cx licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, wijst dit aan dat de Samsung Galaxy Cx gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Cx-scherm

Ingeval je in de voorafgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy Cx-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Samsung Galaxy Cx-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Cx- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy Cx water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Ingeval de Samsung Galaxy Cx in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je Samsung Galaxy Cx een beetje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy Cx gevallen?

Als je Samsung Galaxy Cx kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Samsung Galaxy Cx de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Cx alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.