Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Core Plus wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Core Plus onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat redelijk vlug moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy Core Plus-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Om je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy Core Plus niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-core-plus

Wat te doen als je Samsung Galaxy Core Plus-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Core Plus te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Core Plus volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Samsung Galaxy Core Plus goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Core Plus geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Core Plus uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy Core Plus om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy Core Plus-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy Core Plus-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Core Plus nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Core Plus licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Samsung Galaxy Core Plus gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Core Plus-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen affirmeren dat het Samsung Galaxy Core Plus-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Samsung Galaxy Core Plus-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Core Plus- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy Core Plus water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Samsung Galaxy Core Plus in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Samsung Galaxy Core Plus ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy Core Plus gevallen?

Als je Samsung Galaxy Core Plus laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Samsung Galaxy Core Plus de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Core Plus alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.