Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy C5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy C5 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy C5-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Samsung Galaxy C5 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-c5

Wat te doen als je Samsung Galaxy C5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy C5 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy C5 volledig is geladen

Ja, we weten dat het idioot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je Samsung Galaxy C5 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy C5 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy C5 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Galaxy C5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy C5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy C5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy C5 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy C5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, betekent dit dat de Samsung Galaxy C5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy C5-scherm

Als je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy C5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas noodzakelijk om het Samsung Galaxy C5-scherm te vervangen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy C5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Samsung Galaxy C5 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Als de Samsung Galaxy C5 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een behoorlijk vochtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat zo is, kun je proberen je Samsung Galaxy C5 een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Samsung Galaxy C5 gevallen?

Als je Samsung Galaxy C5 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Als je Samsung Galaxy C5 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy C5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.