Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Alpha wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Alpha nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat tamelijk vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy Alpha-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy Alpha niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-alpha

Wat te doen als je Samsung Galaxy Alpha-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Alpha te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Alpha volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Samsung Galaxy Alpha goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy Alpha geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Alpha uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy Alpha om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Galaxy Alpha-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Samsung Galaxy Alpha-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Alpha opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Alpha licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de Samsung Galaxy Alpha gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Alpha-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy Alpha-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas onvermijdelijk om het Samsung Galaxy Alpha-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Alpha- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Samsung Galaxy Alpha water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Samsung Galaxy Alpha in het water is gevallen of als je laatst in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je trachten je Samsung Galaxy Alpha een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy Alpha gevallen?

Als je Samsung Galaxy Alpha laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy Alpha de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Alpha alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.