Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy Ace 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend irritant indien dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy Ace 2 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Samsung Galaxy Ace 2-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vernieuwen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy Ace 2 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-ace-2

Wat te doen als je Samsung Galaxy Ace 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy Ace 2 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy Ace 2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te controleren of je Samsung Galaxy Ace 2 goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je Samsung Galaxy Ace 2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy Ace 2 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy Ace 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy Ace 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy Ace 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy Ace 2 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy Ace 2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Samsung Galaxy Ace 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy Ace 2-scherm

Ingeval je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy Ace 2-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Samsung Galaxy Ace 2-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy Ace 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Galaxy Ace 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Samsung Galaxy Ace 2 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Samsung Galaxy Ace 2 ietsje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy Ace 2 gevallen?

Als je Samsung Galaxy Ace 2 laatst gevallen is of als het scherm stuk is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Samsung Galaxy Ace 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy Ace 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.