Het kan gebeuren dat jij je Samsung Galaxy A3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig als dit gebeurt, omdat de Samsung Galaxy A3 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Galaxy A3-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Door je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Galaxy A3 niet meer werkt. Vervolgens zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-galaxy-a3

Wat te doen als je Samsung Galaxy A3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Samsung Galaxy A3 te repareren.

Controleer of je Samsung Galaxy A3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Samsung Galaxy A3 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Galaxy A3 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog een keer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Samsung Galaxy A3 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Samsung Galaxy A3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Samsung Galaxy A3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het Samsung Galaxy A3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Galaxy A3 nog een keer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Galaxy A3 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de Samsung Galaxy A3 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Galaxy A3-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Samsung Galaxy A3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het Samsung Galaxy A3-scherm te vernieuwen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Galaxy A3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je Samsung Galaxy A3 water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Samsung Galaxy A3 in het water is gevallen of als je laatst in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je Samsung Galaxy A3 ietsje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Galaxy A3 gevallen?

Als je Samsung Galaxy A3 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Samsung Galaxy A3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Galaxy A3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.