Het kan gebeuren dat jij je Samsung Ativ S wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer naar indien dit gebeurt, omdat de Samsung Ativ S onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Samsung Ativ S-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet uitvoeren als het scherm van je Samsung Ativ S niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aansamsung-ativ-s

Wat te doen als je Samsung Ativ S-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je Samsung Ativ S te repareren.

Controleer of je Samsung Ativ S volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Samsung Ativ S goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Samsung Ativ S geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het opnieuw laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van Samsung Ativ S uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Samsung Ativ S om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Samsung Ativ S-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het inderdaad het Samsung Ativ S-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Samsung Ativ S nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Samsung Ativ S licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Samsung Ativ S gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Samsung Ativ S-scherm

Ingeval je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Samsung Ativ S-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg nodig om het Samsung Ativ S-scherm te vernieuwen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Samsung Ativ S- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Samsung Ativ S water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Ingeval de Samsung Ativ S in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat zo is, kun je proberen je Samsung Ativ S ietsje te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan af en toe het scherm in orde brengen.

Is de Samsung Ativ S gevallen?

Als je Samsung Ativ S onlangs gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Samsung Ativ S de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Samsung Ativ S alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is raden wij je aan een Factory Reset te realiseren.