Het kan gebeuren dat jij je Orange Nura wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend naar wanneer dit gebeurt, omdat de Orange Nura ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat nogal vlug moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Orange Nura-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Teneinde je te helpen te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet uitvoeren als het scherm van je Orange Nura niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanorange-nura

Wat te doen als je Orange Nura-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Orange Nura te repareren.

Controleer of je Orange Nura volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Orange Nura goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Orange Nura geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Orange Nura uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Orange Nura om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Orange Nura-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Orange Nura-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook mogelijk dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Orange Nura opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Orange Nura licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, toont dit aan dat de Orange Nura gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, wil dit zeggen dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het Orange Nura-scherm

Indien je in de vorige stap hebt kunnen bevestigen dat het Orange Nura-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Orange Nura-scherm te verwisselen. Daarvoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Orange Nura- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Orange Nura water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Orange Nura in het water is gevallen of als je kortgeleden in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Orange Nura een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm weer goed maken.

Is de Orange Nura gevallen?

Als je Orange Nura kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Orange Nura de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Orange Nura alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.