Het kan gebeuren dat jij je Oppo F1 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant wanneer dit gebeurt, omdat de Oppo F1 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Oppo F1-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je Oppo F1 niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoppo-f1

Wat te doen als je Oppo F1-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Oppo F1 te herstellen.

Controleer of je Oppo F1 volledig is geladen

Ja, we weten dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je Oppo F1 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Oppo F1 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Oppo F1 uit

Af en toe moet je een harde reset uitvoeren van je Oppo F1 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult hierna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Oppo F1-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het Oppo F1-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Oppo F1 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Oppo F1 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de Oppo F1 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, beduidt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Oppo F1-scherm

Ingeval je in de voorgaande fase hebt kunnen confirmeren dat het Oppo F1-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Oppo F1-scherm te vervangen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Oppo F1- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige opties.

Heeft je Oppo F1 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Ingeval de Oppo F1 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je Oppo F1 lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de Oppo F1 gevallen?

Als je Oppo F1 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Ingeval je Oppo F1 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Oppo F1 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Zo ja adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.