Het kan gebeuren dat jij je OnePlus X wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend ellendig indien dit gebeurt, omdat de OnePlus X ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het OnePlus X-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Om je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet gaan doen als het scherm van je OnePlus X niet meer werkt. Daarna zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoneplus-x

Wat te doen als je OnePlus X-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je OnePlus X te herstellen.

Controleer of je OnePlus X volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het idioot lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te controleren of je OnePlus X goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt af en toe dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er van overtuigd bent dat je OnePlus X geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van OnePlus X uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je OnePlus X om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het OnePlus X-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het echt het OnePlus X-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je OnePlus X nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van OnePlus X licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, wijst dit aan dat de OnePlus X gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het OnePlus X-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen bevestigen dat het OnePlus X-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas onvermijdelijk om het OnePlus X-scherm te verwisselen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OnePlus X- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar mogelijkheden.

Heeft je OnePlus X water-of vochtschade?

Het gebeurt herhaaldelijk dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de OnePlus X in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je trachten je OnePlus X een beetje te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm weer goed maken.

Is de OnePlus X gevallen?

Als je OnePlus X kortgeleden gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je OnePlus X de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OnePlus X alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. Indien dat zo is raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.