Het kan gebeuren dat jij je OnePlus 6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is ontzettend vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de OnePlus 6 ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het OnePlus 6-scherm niet aangaat, zegt niet zozeker dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet gaan doen als het scherm van je OnePlus 6 niet meer werkt. Vervolgens bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanOnePlus-6

Wat te doen als je OnePlus 6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je OnePlus 6 te herstellen.

Controleer of je OnePlus 6 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het stom lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de reden van het probleem is. We adviseren je om te checken of je OnePlus 6 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je OnePlus 6 geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van OnePlus 6 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je OnePlus 6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het OnePlus 6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het echt het OnePlus 6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je OnePlus 6 nogmaals aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van OnePlus 6 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, laat dit zien dat de OnePlus 6 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties de kwestie is, betekent dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het OnePlus 6-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het OnePlus 6-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het OnePlus 6-scherm te vervangen. Daarvoor raden wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OnePlus 6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je OnePlus 6 water-of vochtschade?

Het gebeurt dikwijls dat dit de reden is van een scherm dat slecht werkt. Indien de OnePlus 6 in het water is gevallen of als je onlangs in een zeer waterige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Zo ja, kun je trachten je OnePlus 6 een beetje te verwarmen met een droger en krachtig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de OnePlus 6 gevallen?

Als je OnePlus 6 kortgeleden gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je OnePlus 6 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een teken zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OnePlus 6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. In dit geval bevelen wij je aan een Factory Reset te realiseren.