Het kan gebeuren dat jij je OnePlus 3 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk ellendig als dit gebeurt, omdat de OnePlus 3 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Dus is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het OnePlus 3-scherm niet aangaat, betekent niet zozeker dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we bedacht dit artikel te schrijven. We zullen als eerste zien wat je moet doen als het scherm van je OnePlus 3 niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoneplus-3

Wat te doen als je OnePlus 3-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanraden te doen om het scherm van je OnePlus 3 te herstellen.

Controleer of je OnePlus 3 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het dom lijkt, maar het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak van het probleem is. We raden je aan om te checken of je OnePlus 3 goed is geladen. Echt, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er van overtuigd bent dat je OnePlus 3 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet werkt.

Voer een harde reset van OnePlus 3 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je OnePlus 3 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande fases realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult daarna kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het OnePlus 3-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het werkelijk het OnePlus 3-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je OnePlus 3 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van OnePlus 3 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, betekent dit dat de OnePlus 3 gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het OnePlus 3-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het OnePlus 3-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het helaas noodzakelijk om het OnePlus 3-scherm te vervangen. Daarvoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OnePlus 3- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen andere oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je OnePlus 3 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat niet goed functioneert. Indien de OnePlus 3 in het water is gevallen of als je laatst in een zeer natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je trachten je OnePlus 3 een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de OnePlus 3 gevallen?

Als je OnePlus 3 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar ongetwijfeld het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je OnePlus 3 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OnePlus 3 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja raden wij je aan een Factory Reset uit te voeren.