Het kan gebeuren dat jij je OnePlus 2 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is vreselijk irritant als dit gebeurt, omdat de OnePlus 2 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat best snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het OnePlus 2-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je OnePlus 2 niet meer werkt. En dan bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanoneplus-2

Wat te doen als je OnePlus 2-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je OnePlus 2 te herstellen.

Controleer of je OnePlus 2 volledig is geladen

Ja, we weten dat het stom lijkt, maar het gebeurt vaak dat dit de reden van het probleem is. We raden je aan om te checken of je OnePlus 2 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je OnePlus 2 geladen is, voordat je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nog eens laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van OnePlus 2 uit

Misschien moet je een harde reset realiseren van je OnePlus 2 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het OnePlus 2-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het werkelijk het OnePlus 2-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je OnePlus 2 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van OnePlus 2 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, bewijst dit dat de OnePlus 2 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet zozeer van het scherm komt.

Vervang het OnePlus 2-scherm

Als je in de voorgaande stap hebt kunnen confirmeren dat het OnePlus 2-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het helaas nodig om het OnePlus 2-scherm te vernieuwen. Hiervoor adviseren wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een OnePlus 2- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele mogelijkheden.

Heeft je OnePlus 2 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de reden is van een scherm dat niet goed werkt. Als de OnePlus 2 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg regenachtige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. Als dat het geval is, kun je proberen je OnePlus 2 een beetje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan soms het scherm weer goed maken.

Is de OnePlus 2 gevallen?

Als je OnePlus 2 laatst gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We raden je aan naar de winkel te gaan om het scherm te vernieuwen.

Zijn er andere signalen?

Als je OnePlus 2 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je OnePlus 2 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is adviseren wij je een Factory Reset uit te voeren.