Het kan gebeuren dat jij je Nokia 6 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst vervelend wanneer dit gebeurt, omdat de Nokia 6 onbruikbaar is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat redelijk snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het feit dat het Nokia 6-scherm niet aangaat, betekent niet noodzakelijk dat het te vervangen is. Teneinde je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Nokia 6 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aannokia-6

Wat te doen als je Nokia 6-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Nokia 6 te repareren.

Controleer of je Nokia 6 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te controleren of je Nokia 6 goed is geladen. Inderdaad, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Nokia 6 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het weer laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Nokia 6 uit

Soms moet je een harde reset realiseren van je Nokia 6 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt realiseren, moet je een van de twee onderstaande stappen realiseren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult dan kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet de kwestie is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Nokia 6-scherm is dat niet meer aangaat

Het is belangrijk om te weten of het inderdaad het Nokia 6-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te verifiëren of het scherm het niet meer doet, moet je je Nokia 6 nog eens aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling waarnemen, een geluid horen of de LED van Nokia 6 licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Nokia 6 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, bedoelt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Nokia 6-scherm

Indien je in de vorige fase hebt kunnen confirmeren dat het Nokia 6-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dat geval is het jammer genoeg noodzakelijk om het Nokia 6-scherm te verwisselen. Hiervoor recommanderen wij je om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Nokia 6- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen diverse oorzaken zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn sommige mogelijkheden.

Heeft je Nokia 6 water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Nokia 6 in het water is gevallen of als je onlangs in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Nokia 6 ietsje te verwarmen met een droger en stevig op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm in orde brengen.

Is de Nokia 6 gevallen?

Als je Nokia 6 onlangs gevallen is of als het scherm kapot is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Nokia 6 de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Nokia 6 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er vermoedelijk een probleem met het besturingssysteem. Als dit zo is bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.