Het kan gebeuren dat jij je Nexus 5 wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is zeer vervelend als dit gebeurt, omdat de Nexus 5 nietswaardig is als het scherm niet aangaat. Natuurlijk is dit een probleem dat vrij snel moet worden opgelost. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Nexus 5-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te herstellen, hebben we besloten dit artikel op te schrijven. We zullen als eerste bekijken wat je moet doen als het scherm van je Nexus 5 niet meer werkt. Daarna bekijken we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aannexus-5

Wat te doen als je Nexus 5-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de fases die we je aanbevelen te doen om het scherm van je Nexus 5 te herstellen.

Controleer of je Nexus 5 volledig is geladen

Ja, we begrijpen dat het onnozel lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We bevelen je aan om te checken of je Nexus 5 goed is geladen. Echt, het gebeurt soms dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Dus zelfs als je er zeker van bent dat je Nexus 5 geladen is, alvorens je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Nexus 5 uit

Soms moet je een harde reset uitvoeren van je Nexus 5 om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande fases uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel opnieuw opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet het geval is, ga je naar de volgende stap.

Controleer of het het Nexus 5-scherm is dat niet meer aangaat

Het is fundamenteel om te weten of het inderdaad het Nexus 5-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook voorstelbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Om te controleren of het scherm het niet meer doet, moet je je Nexus 5 opnieuw aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling voelen, een geluid horen of de LED van Nexus 5 licht op. Als je een van deze drie gevallen opmerkt, toont dit aan dat de Nexus 5 gestart is en dat het scherm dus niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, betekent dit dat het probleem niet verplicht van het scherm komt.

Vervang het Nexus 5-scherm

Indien je in de voorgaande stap hebt kunnen affirmeren dat het Nexus 5-scherm niet werkt, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dergelijk geval is het helaas nodig om het Nexus 5-scherm te verwisselen. Daarvoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Nexus 5- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn enkele opties.

Heeft je Nexus 5 water-of vochtschade?

Het gebeurt vaak dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht werkt. Indien de Nexus 5 in het water is gevallen of als je kortgeleden in een erg natte omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. In dat geval, kun je proberen je Nexus 5 lichtjes te verwarmen met een droger en flink op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan misschien het scherm herstellen.

Is de Nexus 5 gevallen?

Als je Nexus 5 laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar waarschijnlijk het probleem van. We bevelen je aan naar de winkel te gaan om het scherm te verwisselen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Nexus 5 de laatste tijd vreemde dingen heeft gedaan, dan kan het een signaal zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Nexus 5 alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere rare dingen doet, dan is er waarschijnlijk een probleem met het besturingssysteem. In dit geval adviseren wij je een Factory Reset te realiseren.