Het kan gebeuren dat jij je Motorola Moto Z Force wilt gebruiken en dat het scherm niet meer aan gaat. Het is uiterst naar indien dit gebeurt, omdat de Motorola Moto Z Force ongeschikt is als het scherm niet aangaat. Daarom is dit een probleem dat tamelijk snel moet worden gefixt. Maar maak je geen zorgen, het geval dat het Motorola Moto Z Force-scherm niet aangaat, zegt niet noodzakelijk dat het te vernieuwen is. Door je bij te staan te begrijpen wat er aan de hand is en om het scherm te repareren, hebben we besloten dit artikel te schrijven. We zullen eerst zien wat je moet doen als het scherm van je Motorola Moto Z Force niet meer werkt. En dan zien we welke de oorzaken van het probleem kunnen zijn.

Het-scherm-van-mijn-gaat-niet-meer-aanmotorola-moto-z-force

Wat te doen als je Motorola Moto Z Force-scherm niet aan gaat

Hieronder staan de stappen die we je aanraden te doen om het scherm van je Motorola Moto Z Force te repareren.

Controleer of je Motorola Moto Z Force volledig is geladen

Ja, we weten dat het zot lijkt, maar het gebeurt dikwijls dat dit de oorzaak van het probleem is. We adviseren je om te checken of je Motorola Moto Z Force goed is geladen. Werkelijk, het gebeurt weleens dat een telefoon in één keer wordt ontladen, zonder het te weten. Daarom zelfs als je er zeker van bent dat je Motorola Moto Z Force geladen is, voor je merkte dat het scherm niet meer werkte , moet je het nogmaals laden. Ga naar de volgende stap als het scherm nog steeds niet funtioneert.

Voer een harde reset van Motorola Moto Z Force uit

Misschien moet je een harde reset uitvoeren van je Motorola Moto Z Force om het scherm te laten werken. Als je een harde reset wilt uitvoeren, moet je een van de twee onderstaande stappen uitvoeren:
• Houd de aan / uit-knop lang ingedrukt.
• Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag 7 seconden ingedrukt.
Als je dat hebt gedaan, zal het toestel weer opstarten. Je zult vervolgens kunnen zien of het scherm weer aan gaat of niet. Als dit niet zo is, ga je naar de volgende fase.

Controleer of het het Motorola Moto Z Force-scherm is dat niet meer aangaat

Het is bepalend om te weten of het echt het Motorola Moto Z Force-scherm is dat niet meer werkt. Want het is ook denkbaar dat het probleem aan iets anders ligt. Teneinde te checken of het scherm het niet meer doet, moet je je Motorola Moto Z Force weer aanzetten. Bij de herstart, moet je een trilling bemerken, een geluid horen of de LED van Motorola Moto Z Force licht op. Als je een van deze drie situaties opmerkt, bewijst dit dat de Motorola Moto Z Force gestart is en dat het scherm inderdaad niet werkt. Als geen van deze situaties het geval is, beduidt dit dat het probleem niet noodzakelijkerwijs van het scherm komt.

Vervang het Motorola Moto Z Force-scherm

Indien je in de voorafgaande fase hebt kunnen affirmeren dat het Motorola Moto Z Force-scherm niet functioneert, betekent dit dat het een hardwareprobleem is. In dit geval is het jammer genoeg onvermijdelijk om het Motorola Moto Z Force-scherm te vervangen. Hiervoor bevelen wij je aan om naar een gespecialiseerde winkel te gaan.

Wat kunnen de oorzaken zijn dat een Motorola Moto Z Force- scherm niet meer aan gaat ?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het scherm niet meer oplicht. Hieronder zijn een paar opties.

Heeft je Motorola Moto Z Force water-of vochtschade?

Het gebeurt regelmatig dat dit de oorzaak is van een scherm dat slecht functioneert. Indien de Motorola Moto Z Force in het water is gevallen of als je laatst in een erg nattige omgeving bent geweest, kan daar het probleem van komen. En als dat het geval is, kun je proberen je Motorola Moto Z Force lichtjes te verwarmen met een droger en hard op de bovenkant van het scherm te drukken. Dit kan weleens het scherm herstellen.

Is de Motorola Moto Z Force gevallen?

Als je Motorola Moto Z Force laatst gevallen is of als het scherm gebroken is, komt daar vermoedelijk het probleem van. We adviseren je naar de winkel te gaan om het scherm te vervangen.

Zijn er andere signalen?

Indien je Motorola Moto Z Force de laatste tijd rare dingen heeft gedaan, dan kan het een sein zijn van een probleem met het besturingssysteem (OS). Bijvoorbeeld als je Motorola Moto Z Force alleen afgaat, of alleen herstart of allerlei andere vreemde dingen doet, dan is er ongetwijfeld een probleem met het besturingssysteem. Zo ja bevelen wij je aan een Factory Reset uit te voeren.